Znamenitosti in aktivnosti

V eni najslikovitejših pokrajin čas teče drugače

Ob obisku naših apartmajev gostje velikokrat povedo, da imajo občutek, kot da se tukaj čas vsaj nekoliko ustavi. Kamor koli se obrnete, se že po nekaj minutah znajdete sredi spokojne in neokrnjene narave, ki ponuja številne rekreativne možnosti, saj lahko uživate v kolesarjenju, ribolovu, pohodništvu ali adrenalinskih doživetjih.

 

Planinarjenje

Apartmaji in sobe Mašera so idealna izhodiščna točka za odhod v bližnje planine. Peš se lahko odpravite na potep do Tonovcovega gradu pri Kobaridu, z e-kolesom na čudovit izlet na planino Kuhinja ali pa si nadenete planinarske čevlje in se odpravite na bližnji Krn, Stol ali Matajur.

 

Naravne lepote

Tudi naravne lepote vas presunejo skoraj na vsakem koraku. Obvezna za ogled je čudovita dolina kristalno čiste Soče, kjer lahko uživate tudi ob ribolovu na temu namenjenih lokacijah.

Na edinstveno dogodivščino vas vabi kobariška zgodovinska pot, ki povezuje pomembne zgodovinske točke in naravne lepote ter vas popelje od antičnih časov vse do 1. svetovne vojne. Na poti ne spreglejte mnogih naravnih lepot, kot je čudovit in fotogeničen slap Kozjak, zagotovo pa se je vredno ustaviti tudi ob ogledu znamenitega Napoleonovega mostu čez Sočo, italijanske kostnice ter kobariškega muzeja.

V poletnih mesecih vabijo tudi naravna kopališča ob Soči in Nadiži, kjer se lahko osvežite v biserno čisti vodi.

Ena izmed priljubljenih oglednih točk so tudi Koseška korita, do katerih vodi urejena krožna pot, ki traja približno dve uri.

 

Adrenalinska doživetja

Kobarid je postal znan kot dolina adrenalina, saj lahko tu doživite zares pestre adrenalinske dogodivščine. Na prvem mestu po priljubljenosti so različni adrenalinski vodni športi ter kanjoning, ne zaostajajo pa tudi obiski adrenalinskih parkov ter skoki z jadralnim padalom, ki vam zagotovo dvignejo utrip.

 

Zimske aktivnosti

Kobarid in okolica tudi v zimskem času ponujata številna doživetja. Eno izmed nepozabnih je zagotovo smučanje nad 2.000 m s pogledi na Alpe in Jadransko morje, kar vam omogoča čezmejno smučišče Kanin – Sella Nevea, ki je najviše ležeče smučišče v Sloveniji. Z velikostjo 70 hektarjev površin sodi med največja slovenska smučišča in ima na voljo kar 30 km prog. Do njega vas iz Bovca pripelje najdaljša gondolska žičnica v Sloveniji.

 

Z bivanjem v Mašeri do cenejših smučarskih kart

V sodelovanju z zavodom Sončni Kanin vam bivanje v naših sobah ali apartmajih prinese še dodatno ugodnost – cenejše smučarske karte za smučanje na Kaninu z občutnimi prihranki. Več informacij prejmete ob rezervaciji.